top of page

Методичні об'єднання вихователів ЗДО


02 вересня 2022 року відбулося засідання міського методичного об’єднання для вихователів груп раннього віку Чернівецької територіальної громади. Основні питання, які було обговорено – особливості організації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти у 2022/2023 н.р. Голова МО, вихователь-методист ЗДО №33 «Оселя талановитих», Стець-Максимюк Богдана Юріївна ознайомила спільноту з рекомендаціями МОНУ з урахуванням реалій сьогодення, висвітлила питання щодо створення безпечного освітнього середовища, а також звернула увагу, що одним із провідних напрямів діяльності ЗДО у 2022/2023 н.р. є формування національно-патріотичного виховання. Богдана Юріївна презентувала свою авторську дидактичну гру «Дидактичні рукавички» як засіб сенсорно-пізнавального розвитку дітей раннього віку.

12 вересня 2022 року в онлайн-режимі на платформі ZOOM відбулося засідання міського методичного об’єднання вихователів переддошкільних груп ЗДО Чернівецької територіальної громади «Стратегічні вектори організації освітнього процесу ЗДО в 2022/2023 н.р." Керівник МО, вихователь-методист ЗДО №44 комбінованого типу «Журавлик», Лариса Осипчук ознайомила професійну спільноту з листом МОНУ від 27.07.2022 №1/8504-22 «Методичні рекомендації про окремі питання діяльності закладів дошкільної освіти у 2022/2023 н.р.», а також звернула увагу на комплексні та парціальні програми, рекомендовані МОН. Особлива увага приділяється формуванню соціально-громадянської компетентності дітей дошкільного віку як одному із пріоритетних напрямів діяльності ЗДО.

Лариса Олександрівна обговорила з учасниками питання ведення документації вихователя, організації та планування роботи.

Консультант ЦПРПП Андріана Кравчук проінформувала професійну спільноту, щодо проведення заходів неформальної освіти, які проводить Центр професійного розвитку педагогічних працівників Чернівецької міської ради, а також педагоги закладів дошкільної освіти отримали у вільному доступі посилання на перелік сайтів, матеріалів, які будуть корисними для вихователів, батьків, дітей.

Спільними зусиллями ми наближаємо нашу перемогу, наша сила в єдності! Слава Україні!



bottom of page