top of page

Методичне об'єднання вчителів географії та економіки


Вчителі географії та економіки Чернівецької ТГ зустрілися на методичному об'єднанні спільноти в онлайн-форматі. Метою першої зустрічі професійної спільноти, організованої спільно консультантом Родікою Тіміш та керівником МО, вчителем географії ЗОШ №28, Валентиною Фостій, було визначення основних кроків щодо сприяння ефективному інформаційному, науковому та методичному супроводу професійного розвитку педагогічних кадрів протягом навчального року як шляху до успішного реформування та модернізації системи освіти та відповіді на основні виклики сьогодення.

До роботи МО долучилися науковці, викладачі та педагоги міста.

Мирослав Заячук, декан географічного факультету ЧНУ імені Ю. Федьковича, ознайомив присутніх з основними напрямами співпраці між географічним факультетом та спільнотою вчителів географії.

Питання стратегічних орієнтирів формування фінансової грамотності здобувачів освіти в умовах сучасних викликів розкрила Наталія Куріш, заступник директора з науково-навчальної роботи ІППОЧО.

Оксана Дмитрюк, психолог Центру, зупинилася на психологічних аспектах організації освітнього процесу в умовах воєнного / післявоєнного стану.

Валентина Фостій детально зупинилася на ключових напрямах роботи щодо методичного супроводу викладання географії у 2022/2023 н.р.

В поточному навчальному році географи приєдналися до пілотування нового Державного стандарту базової середньої освіти з географії у 6 класі. Впровадження нових методичних підходів, сучасного інструментарію, актуальних питань НУШ з курсу географії у 6 класі обговорили разом з вчителькою географії Чернівецького ліцею №20 Наталією Гордашко.

Родіка Тіміш привернула увагу вчителів географії до проєктного навчання, яке дедалі більше набирає обертів, оскільки є дуже ефективним і актуальним підходом до викладання та навчання. Численні дослідження вказують на те, що після його успішного впровадження в учнів покращується мотивація до навчання та підвищується рівень досягнень.



bottom of page