top of page

Майстер-клас для педагогів ЗДО


Дошкільна освіта в Україні завжди має прагнути до вирішення питань якості освіти, оскільки дошкільний період - це фундамент соціального досвіду дитини.

Дитина має володіти елементарними знаннями про себе та довкілля. Для цього доцільно застосовувати діяльнісний та інтегрований підхід на заняттях.

Саме тому, ЦПРПП 10.03.2023 року в затишному залі ЗДО №32 «Світоч» для педагогів закладів дошкільної освіти Чернівецької ТГ було проведено майстер-клас «Інтелектуальні карти в освітньому процесі закладу дошкільної освіти». Інтелект-карти від англійського слова Mind maps - блок-схема, що наочно демонструє головну думку (завдання), ключові елементи та взаємозв’язки між ними. Інтелект-карти є цікавим способом для дітей пізнавати світ, формувати досвід пізнання, розвиває пам’ять, логіку, уяву, творче мислення, спонукає дітей до нових рішень, до колективної взаємодії та нових мислиннєвих здобутків. З практичної частини заходу педагоги мали змогу краще зрозуміти створення та застосування інтелектуальних карт в освітньому процесі ЗДО. Розвиток у суспільстві, в тому числі і в освіті, скеровується необхідністю впровадження інновацій. Інтелект-карти є потужним інноваційним методом який дозволяє змістити фокус освітнього процесу у дошкільному освітньому закладі від вихователя як ключової особи до вихованців як усебічно розвинених особистостей, патріотів з активною позицією та стійкими моральними принципами.

Бажаємо успіхів у освоєнні і впровадженні інновацій!


bottom of page