top of page

Круглий стіл "Мнемотехніка - шлях розвитку активного мовлення дітей дошкільного віку"


Одним із важливих принципів сучасної освіти є оптимізація навчання через застосування новітніх освітніх педагогічних технологій і, зокрема, «мнемотехніки».

Мнемотехніка – це процес засвоєння нової інформації за допомогою спеціальних методів і прийомів. Це нова освітня технологія, що допомагає кожній дитині комфортно та легко здобувати знання у будь-якому віці.

28 квітня 2023 року Андріана Кравчук, консультант ЦПРПП, провела для педагогів закладів дошкільної освіти, на базі ЗДО №35 «Веснянка», круглий стіл «Мнемотехніка - шлях розвитку активного мовлення дітей дошкільного віку». Актуальність мнемотехніки для дошкільнят обумовлена тим, що саме в цьому віці в дітей переважає наочно-образна пам’ять. Мнемотехніка сприяє успішному засвоєнню дітьми знань, умінь та навичок, розвитку зв’язного мовлення, поліпшенню ефективності засвоєння нової інформації; розвиває комунікативні та пізнавальні здібності особистості, творче, логічне й образне мислення; формує навички самостійно навчатися; підвищує упевненість у власних можливостях. Спікер заходу, вихователь ЗДО №47 «Колосок» Аліса Одайник, провела з педагогами-дошкільниками практичну частину заходу та презентувала власну дидактичну гру «Квітка-цікавинка» - нетрадиційний прийом розвитку зв’язного мовлення за допомогою мнемотехніки.


bottom of page