top of page

Консультація для вчителів іноземних мов "Шкільна документація та вимоги до її ведення"


Шкільне діловодство – справа складна та відповідальна. Чому складна? Бо вимагає ретельного вивчення та врахування в роботі великої кількості документів, що надходять до закладу освіти. Чому відповідальна? Тому що кожний створений наказ чи офіційний лист має відповідати вимогам чинного законодавства. Якими ж офіційними документами слід користуватися та керуватися у викладанні навчальних предметів у школі вчителю? Наказами та листами МОН, що регламентують:

  • організацію освітнього процесу у навчальному році;

  • питання проведення державної підсумкової атестації;

  • методичними рекомендаціями про викладання навчальних предметів;

  • інструкції з безпеки життєдіяльності дітей та вчителів.

І, звичайно, Державними стандартами, Типовими освітніми програмами та модельними навчальними програмами, де окреслено рекомендовані підходи до планування й організації роботи закладом освіти для досягнення учнями обов’язкових результатів навчання. Всі ці питання були обговорені на заході, який провела консультант ЦПРПП Лідія Недужко, для учителів іноземних мов.

Консультантка Лідія Недужко під час онлайн-зустрічі ознайомила учасників заходу з переліком шкільної документації вчителя-предметника та вимогами щодо її ведення. Зокрема було наголошено, що відповідно до ст.54 Закону України «Про освіту» педагогічні працівники мають право на академічну свободу щодо укладання календарно-тематичного та поурочного планування, у тому числі з використанням друкованих чи електронних джерел тощо, вільний вибір форм, методів і засобів навчання, що відповідають освітній програмі закладу освіти.

На завершення консультації вчителі отримали відповіді на свої запитання та поділились власним досвідом щодо ведення шкільної документації в їхніх закладах.


bottom of page