top of page

Засідання професійної спільноти вчителів географії та економіки


18 січня 2024 року відбулося засідання професійної спільноти вчителів географії та економіки Чернівецької територіальної громади.

 Організатор заходу: Чернівецький центр професійного розвитку педагогічних працівників.

 «Змінюємо освіту разом: будуємо спільноту відповідального вчительства» – тема зустрічі географів на базі Чернівецького багатопрофільного ліцею №4 Чернівецької міської ради.

  Метою зустрічі професійної спільноти вчителів, організованою спільно консультанткою Центру Родікою Тіміш та керівником спільноти вчителів географії, вчителем географії гімназії №7, заслуженим вчителем України, Валентиною Фостій, було висвітлення результатів реалізації педагогами ключових напрямів роботи і завдань у викладанні географії та економіки у першому семестрі 2023/2024 навчального року та окреслення основних кроків щодо сприяння ефективному інформаційному, науковому та методичному супроводу професійного розвитку педагогічних кадрів протягом наступного семестру, зокрема з питання впровадження реформи НУШ у базовій середній освіті.

 Для створення позитивної атмосфери, довіри, єдності, емоційного зв’язку між учасниками спільноти, координатор спільноти, Родіка Тіміш, запропонувала учасникам долучитися до інтерактивних вправ: «Доповніть речення», роботи в групах з проблеми «Презентація та обговорення конкретних проблем і труднощів у викладанні географії у 6 класі» та рефлексії.

 До роботи спільноти долучився онлайн Мирослав Заячук, декан географічного факультету, доцент, доктор географічних наук географічного факультету ЧНУ імені Юрія Федьковича. Він окреслив основні напрями співпраці між географічним факультетом університету та спільнотою вчителів географії Чернівецької громади.

  Про особливості здійснення науково-методичного супроводу учасників фахових педагогічних конкурсів доповіла Ірина Чайковська, методист з географії та економіки ІППОЧО.

 Валентина Фостій детально ознайомили присутніх з питанням «І-ІІ етапи Всеукраїнських учнівських олімпіад з географії та економіки у 2023/2024 навчальному році: досвід та результативність».

 Організатори висловлюють вдячність адміністрації ліцею на чолі з директоркою, Анжелою Починок, за створення комфортних умов для проведення зустрічі.

  Педагогів ознайомили з умовами проведення ІV відкритої науково-практичної онлайн-конференції педагогічних працівників «Освіта. Досвід. Інновації», а також, про можливість долучитися до Проєкту «Розгорнута книга».

  Наприкінці зустрічі учасники оцінили продуктивність, свою залученість у діяльність спільноти, орієнтованість на потреби кожного вчителя і кожної вчительки, комунікацію між присутніми, а також висловили пропозиції щодо вдосконалення зустрічей.

  Географи висловили спільну думку «Географічна освіта необхідна для розвитку відповідальних та активних громадян сьогодення і майбутнього світу».


















bottom of page