top of page

Заклади освіти Чернівецької громади успішно подали заявки на проєкт "КУСАНОНЕ"


В умовах трансформаційних перетворень, що відбуваються в соціально-економічній сфері життя, система освіти повинна стати запорукою успішного розвитку суспільства. Виклики сьогодення потребують створення умов для відповідного розвитку інтелектуального потенціалу, що є вирішальним фактором забезпечення якості освіти, її доступності й ефективної діяльності. Проєктний менеджмент — це відповідь на ці виклики. В умовах глобалізації та загострення конкуренції він допомагає забезпечити якість виконання замовлень споживача послуг, що надає організація.

Наприкінці листопада відбулася онлайн-зустріч керівників закладів освіти Чернівецької територіальної громади з представниками регіональних офісів Програми «ULEAD з Європою» щодо роз’яснення умов програми грантової допомоги по проєктам безпеки людини «КУСАНОНЕ», запропонованої Урядом Японії.

У лютому 2022 року, відповідно до розпорядження Чернівецького міського голови Романа Клічука, створена робоча група з підготовки проєктних заявок на отримання фінансової допомоги по проєкту «КУСАНОНЕ». На виконання розпорядження заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Юрієм Лесюком організовані засідання робочої групи щодо розробки та подання проєктних заявок на отримання фінансової допомоги.

Управління освіти Чернівецької міської ради, зокрема начальниця управління Ірина Ткачук, та її заступник з фінансово-економічних питань Денис Круглецький, підтримали керівників закладів освіти, які зацікавилися пріоритетними напрямками програми та розпочали підготовку матеріалів для формування проєктної заявки.

Водночас, консультантом Чернівецького центру професійного розвитку педагогічних працівників Родікою Тіміш, разом з керівником Чернівецького регіонального офісу Програми «ULEAD з Європою» Тетяною Татарчук, запропонована програма підвищення кваліфікації педагогічних працівників щодо удосконалення проєктної компетентності, зокрема, з питань співпраці з донорськими організаціями, фондами, грантами.

Варто зазначити, що проєктні заявки на грантову допомогу по проєктам безпеки людини «КУСАНОНЕ», запропонованої Урядом Японії, успішно підготували та вчасно подали Чернівецька ЗОШ №30 (директор Оксана Яремко), Чернівецька ЗОШ №3 (директор Галина Фурдига) та Чернівецький ліцей №18 (директор Людмила Краміна).

Попереду конкурс проєктних заявок, за результатами якого Посольство Японії визначить установи, що отримають безвідплатну фінансову допомогу.

Побажаємо успіхів закладам освіти Чернівецької територіальної громади!


bottom of page