top of page

З Україною в серці


«Патріотичне виховання - це сфера духовного життя, яка проникає в усе, що пізнає, робить, до чого прагне, що любить і ненавидить людина, яка формується».

(В. О. Сухомлинський).

В умовах українських реалій, коли Україна ціною життя Героїв, зусиллями українських військових, добровольців, волонтерів відстоює свободу і територіальну цілісність, пріоритетного значення набуває національно-патріотичне та військово-патріотичне виховання молоді. Патріотизм у сучасному розумінні – це відчуття того, що в моєму місті, в моєму навчальному закладі, країні мене стосується, що залежить від мене.

Мета патріотичного виховання на уроках іноземної мови – виховання почуття добра й поваги один до одного, позитивного ставлення до народу, що говорить іноземною мовою, його культури, зберігаючи повагу до свого народу, любові до Батьківщини й рідної мови та віри в майбутнє своєї країни.

Комунікативна спрямованість іноземних мов надає вчителю широкі можливості у вихованні громадянської позиції, патріотизму, високих моральних якостей особистості. На особистісному рівні патріотизм виступає як важлива стійка характеристика людини, що виражається в її світогляді, моральних ідеалах, нормах поведінки. Розвиток патріотичних якостей учня засобами іноземної мови враховує особливості вікового періоду і передбачає різні його етапи.

Цій важливій темі була присвячена консультація для вчителів іноземних мов та керівників гуртків англійської мови закладів дошкільної освіти, яку провела консультант Центру Лідія Недужко 15 лютого 2023 року. Педагоги були ознайомлені з нормативно-правовою базою національно-патріотичного виховання, обговорили його етапи та особливості навчання іноземній мові вихованців та учнів різних вікових груп.

Виховання патріотизму засобами іноземних мов – це виховання почуття добра й поваги один до одного, позитивного ставлення до народу, який говорить іноземною мовою, його культури, зберігаючи повагу до свого народу, любов до Батьківщини й рідної мови та віри в майбутнє своєї країни.


bottom of page