top of page

Жовтневі зустрічі творчої лабораторії "ARTпростір. Освітня взаємодія по-новому"


В усі часи талановиті, креативні, творчі люди були необхідні для здійснення прогресу в суспільстві, для створення нових ідей, предметів. Але раніше творчих людей з іншими поглядами, думками та ідеями, частіш за все, переслідували та уникали. Зараз творчі люди затребувані та цінні у суспільстві в усіх видах діяльності. Великого значення має саме креативність людини та здатність до творчості. Затребуваність творчо обдарованих людей у суспільстві, пов’язана з тим, що вони здатні не тільки створювати, але й сприймати досвід інших, що забезпечує їх постійний розвиток та удосконалення. Як відомо, великого значення у житті дорослої людини відіграє її дитинство і те як саме її виховували та розвивали. Якщо розглядати саме творчий, креативний розвиток дитини, актуальним напрямом є образотворча діяльність, а саме малювання нетрадиційними технологіями.

Навіщо потрібне нетрадиційне малювання? Образотворче мистецтво – це потужний засіб для розвитку дрібної моторики рук та відповідно покращення мовлення, формування мистецько-творчої компетентності дошкільників. Нетрадиційне малювання є довільною формою творчості, яка не вимагає копіювання зразка. Тому такі способи малювання надзвичайно цікаві дітям дошкільного віку. Оригінальні техніки малювання мають ігровий характер та не обмежують дітей жодними правилами. Такий вид живопису сприяє виявленню творчого потенціалу дитини, формуванню у неї естетичного чуття та мистецького смаку, мистецького досвіду. У дошкільників, які залучені до нетрадиційного малювання, краще розвивається уява, фантазія, творче мислення, пам'ять, уміння експериментувати.

В рамках мистецького проєкту творча лабораторія «ARTпростір. Освітня взаємодія по-новому» тема жовтневих зустрічей з педагогами – «Нетрадиційне малювання – «ART-сходинки» для здійснення бажань», де учасники мають змогу оволодіти сучасними нетрадиційними техніками малювання, творчо попрацювати з різноманітними матеріалами. У жовтні відбулися дві зустрічі на базі ДНЗ №49 «Світлячок» та ЗДО №41 «Пізнайко».

Кожен малюнок – це лист від несвідомого до свідомості, до фасилітатора. Лінії та форми – це сфера мислення, буквально напрямок думок людини.

Вже обрана наступна листопадно-груднева тема зустрічей. Буде цікаво, рухливо, емоційно. Запрошуємо на наші творчо-лабораторні зустрічі!

Далі буде…










bottom of page