top of page

Використання онлайн-сервісів на уроках інформатики


"Інформація, на відміну від ресурсів, задумана, щоб нею ділилися ". Роберт Кіосакі

Як і для більшості вчителів ситуація, коли потрібно було перейти на дистанційне навчання, для вчителів інформатики теж стала стресовою. Адже для повноцінного дистанційного навчання інформатики, крім якісного доступу до інтернету, потрібні відповідна технічна та програмна оснащеність всіх учасників освітнього процесу. Основною проблемою стала відсутність в учнів комп'ютера чи ноутбука з відповідним програмним забезпеченням для виконання завдань та практичних робіт. А багато учнів навчались дистанційно маючи лише планшет чи смартфон. Ще однією з проблем стала низька умотивованість учнів до навчання, яка за умов дистанційного навчання набула ще більшої гостроти. Але для вчителів інформатики міста проблеми, які проявились у цей короткий період, за розумного підходу перетворилися на нові можливості. Своїм досвідом роботи в умовах дистанційного навчання поділилися вчителі інформатики міста на онлайн-зустрічі Панорама педагогічних ідей "Використання онлайн-сервісів на уроках інформатики"

Розпочала зустріч Інна Терлецька, консультант ЦПРПП, з результатів опитування учителів інформатики "Організація дистанційного навчання з інформатики у ЗЗСО міста у 2020/2021 н.р.", яке показало, що вчителі використовували різноманітні ресурси для успішного виконання програми з інформатики. Як за допомогою платформи Microsoft Teams можна організувати навчання учнів у дистанційному форматі та які можливості має ця платформа - повідомив Василь Михайлович Косован, учитель інформатики Чернівецького ліцею №1 математичного та економічного профілів.

Зустріч продовжилася виступом "Особливості використання онлайн-ресурсів під час вивчення розділу «Алгоритми та програмування» в умовах дистанційного навчання" Тетяни Валеріївни Аністратенко, учителя інформатики Чернівецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 , яка відзначила переваги та недоліки різних онлайн-компіляторів.

Про використання різного програмного забезпечення, зокрема і онлайн-платформ для роботи з тривимірною графікою на уроках інформатики познайомив присутніх Олександр Володимирович Костриба, учитель інформатики Чернівецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №27.

Як отримати від учнів зворотній зв'язок, особливо у початковій та середній школі та проводити опитування у вигляді гри на онлайн-платформах Gamilab та Wooclap, ознайомила колег Тетяна Анатоліївна Костриба, учитель інформатики Чернівецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №11.

Про те, як створити онлайн-тести, різні цікаві інтерактивні ігри на платформі WordWall та різні можливості використання їх на уроках інформатики поділився Ігор Іванович Кашмар, учитель інформатики комунальної обласної спеціалізованої школи-інтернату II-III ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів «Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей».

На завершення заходу учасники обмінялися думками та враженнями від заходу і подякували спікерам за цікаву та змістовну інформацію.


bottom of page