top of page

Вересневі зустрічі творчої лабораторії "ARTпростір. Освітня взаємодія по-новому"

У найпростішому розумінні мистецтво – це здатність людини втілювати в реальність щось прекрасне і отримувати естетичне задоволення від таких втілень. Також воно може бути одним із способів пізнання, називатися майстерністю, але одне відомо точно: без мистецтва наш світ був би прісним, нудним і ні крапельки не захоплюючим.

У сучасному світі існує велика різноманітність творів мистецтва. Вони знаходять різні види, форми, засоби створення. Єдине, що залишилося без змін – це народне мистецтво, в його первісному вигляді.

Отже, що таке справжнє мистецтво? За великим рахунком це твори, які змушують замислюватись, ставити питання, шукати відповіді. Справжнє мистецтво завжди робить дитину добрішою, сильнішою і мудрішою. Володіючи безцінними знаннями і досвідом, що збиралися протягом багатьох поколінь, а тепер доступні в прийнятній для сприйняття формі, дитина має можливість розвиватися і набувати мистецького досвіду.

По-сучасному ознайомлювати дітей із мистецтвом, комплексно та інтегровано формувати їхню життєву компетентність допоможе така форма освітньої взаємодії, як мистецький проєкт або артпроєкт. Тому для педагогів було запропоновано мистецький проєкт: творча лабораторія «ARTпростір. Освітня взаємодія по-новому». Темою перших зустрічей з педагогами було обрано «Нетрадиційне малювання – «ART-сходинки» для здійснення бажань», де педагоги мали змогу оволодіти сучасними нетрадиційними техніками малювання, творчо попрацювати з різноманітними матеріалами. У вересні відбулися дві зустрічі на базі ДНЗ №32 та ЗДО №44 «Журавлик». Далі буде……

Наостанок бажаємо педагогам та всім причетним до розвитку особистості дитини – уникайте формалізму, будьте небайдужими й активними, професійно розвивайтеся, пробуйте, шукайте, експериментуйте, знаходьте власні методичні родзинки на благо дитини. Разом зробимо дошкільну освіту якісною.





bottom of page