top of page

Вебінар з питань викладання географії в умовах НУШ


17.01.2023 року на базі Чернівецького центру професійного розвитку педагогічних працівників відбулася онлайн-зустріч з вчителями географії та економіки Чернівецької територіальної громади та інших громад.

Приємно, що протягом останніх місяців ми співпрацюємо з педагогами закладів освіти Херсонської міської ради.

До онлайн-заходу приєдналися представники ЧНУ, ІППОЧО.

Ефективна робота педагогічних та інших працівників закладу освіти можлива лише за умови якісної мотивації до професійної діяльності, тому тема вебінару «Викладання географії в умовах НУШ: реалії вивчення предмету учнями закладів освіти» – на часі.

Консультант ЦПРПП, Родіка Тіміш, запропонувала учасникам вебінару ознайомитися з актуальними науково-методичними напрямами щодо викладання географії в умовах впровадження Державного стандарту базової середньої освіти та розглянути на практичних прикладах впровадження модельних навчальних програм з географії для базової середньої освіти.

Основна ідея актуального етапу реформування освіти: не в кількості знань полягає освіта, а в повному розумінні та вмінні застосовувати в житті все те, що знаєш.

Наталія Гордашко, вчитель географії ліцею №20 Чернівецької міської ради, спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист, зупинилася на прикладному аспекті застосовування в педагогічній діяльності сучасних освітніх технології щодо впровадження змісту нових навчальних програм НУШ у 6-х пілотних класах.

Зворотний зв'язок з педагогами підтвердив: обрана тема онлайн-навчання є актуальною, інноваційною, дозволяє вдосконалити освітній процес та сприяє розвитку професійної компетентності педагога.




bottom of page