top of page

Вебінар з вчителями фізики та географії


Вебінар з вчителями фізики та географії Чернівецької територіальної громади відбувся на базі Чернівецького центру професійного розвитку педагогічних працівників. Ефективна робота педагогічних працівників закладу освіти можлива лише за умови постійного розвитку та удосконалення професійних компетентностей педагогічних працівників, тому тема вебінару «Державний стандарт базової середньої освіти у 5-х класах НУШ у 2022/2023 н.р.: вимоги до впровадження» - на часі.

Консультант ЦПРПП, Родіка Тіміш, запропонувала учасникам вебінару удосконалити свої професійні компетентності з питань впровадження Державного стандарту базової середньої освіти та більш детальніше ознайомитися із особливостями природничої галузі за новим Державним стандартом базової середньої освіти, а також, актуальними науково-методичними напрямами щодо викладання предметів природничої галузі, зокрема природознавства, розглянути на практичних прикладах впровадження модельних навчальних програм з природничої галузі для базової середньої освіти.

У якості спікера вебінару виступила Лілія Білик, заступник директора з навчально-виховної роботи Коровійського ліцею Чернівецької міської ради, спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист. Для педагогів спілкування з представником одного із закладів освіти, на базі якого впроваджується інноваційний освітній проєкт всеукраїнського рівня за темою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти» /пілотний проєкт/, надало можливість долучитися до обговорення актуальних питань щодо створення навчальних програм на основі модельних, векторів навчально-методичної діяльності щодо подальшого викладання природничих дисциплін в умовах впровадження Державного стандарту базової середньої освіти.

Відповідаючи на запитання, якою є мета долучення всіх охочих педагогів до створення навчальних програм, учасники вебінару дійшли згоди, що це дасть можливість носіям авторських рішень запропонувати програми, що стануть частиною затвердженої типової освітньої програми. Долучення всіх охочих дозволить створити реальний вибір для вчительських спільнот.

Зворотній зв'язок з педагогами підтвердив: обрана тема онлайн-навчання є актуальною, інноваційною, дозволяє вдосконалити освітній процес та сприяє розвитку професійної компетентності педагога.





bottom of page