top of page

STEM-освіта: від теорії до практики


28.09.2023 року для вчителів хімії на базі ліцею №3 медичного профілю було проведено майстер-клас «Практичне впровадження STEM-освіти в освітній процес».

Заступник директора з науково-методичної роботи Тетяна Буджак ознайомила учасників з основними аспектами розвитку STEM-освіти у сучасних умовах. Учитель хімії Тетяна Горбик, учні 8-Б та 11-А класів ознайомили педагогів з методикою проведення домашнього експерименту та дослідження харчової продукції в домашніх умовах. Учні 8-Б класу презентували створені ними асоціативні головоломки нового покоління Кроссенс (від англ. cross – перехрестя, sens – зміст, тож кросенс – перехрестя значень, понять) – це візуальний асоціативний ланцюжок, який складається з 9 зображень, кожен з яких пов’язаний з попереднім і наступним зображенням, що в результаті з різних сторін розкриває певне поняття, явище або факт.

Вчитель хімії Оксана Пиптюк та учні 11-Б класу представили проєкт «Полімери навколо нас».

Наталя Сторощук, учитель хімії, та учні 10-А класу ознайомили з перевагами твердого шампуню над рідким та продемонстрували, як можна виготовити твердий шампунь в домашніх умовах.

Вчитель технологій Георгій Готинчан та учні 9-В класу провели демонстрацію роботів, створених на уроках технологій, аналогів промислових виробів.


bottom of page