top of page

Засідання професійної спільноти вчителів фізики та астрономії


25 січня 2024 року на базі Чернівецької гімназії №18 відбулося засідання професійної спільноти вчителів фізики та астрономії Чернівецької міської територіальної громади.


Метою зустрічі професійної спільноти вчителів, організованої спільно консультанткою Центру Родікою Тіміш та керівником спільноти вчителів фізики, вчителем фізики ліцею №5 «Оріяна», Наталією Олексієвич, було висвітлення результатів реалізації педагогами ключових напрямів роботи і завдань у викладанні фізики та астрономії у першому семестрі 2023/2024 навчального року та окреслення основних кроків щодо сприяння професійному розвитку педагогічних кадрів протягом наступного семестру, зокрема з питання впровадження реформи НУШ у базовій середній освіті.

Учасників засідання привітала в.о.директора гімназії Ірина Скрипник та ознайомила із основними напрямками діяльності закладу.

Координатор спільноти Родіка Тіміш запропонувала учасникам долучитися до інтерактивної вправи «Доповніть речення» та до роботи в групах з проблеми «Презентація та обговорення конкретних проблем і труднощів у викладанні фізики у базовій школі з проблеми «Методика викладання - інструмент, який має допомогти засвоїти матеріал, а не замінити собою фізику».


До роботи спільноти долучилася Мар’яна Борча, завідувачка кафедри інформаційних технологій та комп'ютерної фізики, доктор фізико-математичних наук ЧНУ імені Юрія Федьковича. Вона акцентувала увагу на питаннях мотивації вчителів щодо зацікавлення учнів фізикою, на необхідні кроки та інструменти співпраці ЧНУ та спільноти вчителів фізики Чернівецької громади.

Наталія Олексієвич, керівник спільноти, вчитель Чернівецького ліцею №5 «ОРІЯНА», детально ознайомила присутніх з питанням «І-ІІ етапи Всеукраїнських учнівських олімпіад з фізики та астрономії у 2023/2024 навчальному році: досвід та результативність». Результати роботи з обдарованими учнями – мотивація для педагогів до професійного зростання.


Зацікавила учасників заходу презентація керівника гуртка Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Василя Нагорного «Інструмент STEM-освіти - робототехніка».


З досвідом участі у конкурсі «Учитель року 2024» у номінації «Фізика» поділилася призер конкурсу Оксана Коваль, вчитель фізики приватного закладу «Чернівецький ліцей «Соломон».


Педагогів ознайомили з умовами проведення ІV відкритої науково-практичної онлайн-конференції педагогічних працівників «Освіта. Досвід. Інновації», а також про можливість долучитися до Проєкту «Розгорнута книга».


Організатори висловлюють вдячність адміністрації закладу освіти за створення комфортних умов для проведення зустрічі.

Наприкінці зустрічі учасники оцінили продуктивність, свою залученість у діяльність спільноти, орієнтованість на потреби кожного вчителя і кожної вчительки, комунікацію між присутніми, а також висловили пропозиції щодо вдосконалення зустрічей.

Вчителі фізики впевнені: за фізикою – майбутнє.












bottom of page