top of page

«Той, хто навчає, повинен завжди продовжувати вчитися сам» (Річард Генрі Данн)


Слова Річарда Генрі Данна «Той, хто навчає, повинен завжди продовжувати вчитися сам» можна продовжити: «Бо лише той педагог, який дбає про свій професійний ріст, може стати глибококомпетентним учителем-професіоналом».

Серед основних шляхів професійного зростання педагога, оволодіння професійними компетентностями неабияку роль відіграє фахова література. Тому онлайн-консультація на тему «Роль фахової літератури у професійному зростанні вчителя-словесника», проведена 03 грудня 2021 року, була, на нашу думку, актуальною і корисною для вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури. Консультант ЦПРПП Алла Ткач під час онлайн-зустрічі наголосила, що на сторінках фахових видань можна знайти найактуальніші дослідження провідних науковців з мовно-літературної освіти, що допоможе вчителю знайти всі новинки в царині словесності й донести їх до своїх учнів, ознайомитися з цікавими творчими підходами до організації та проведення уроку, педагогічними інноваційними теоріями й практиками, що дозволить йому зробити урок цікавим, сучасним і мотивуватиме учнів до навчання. Робота з фаховою літературою – це удосконалення професійних умінь, набуття досвіду й можливість поширення власного.

Під час віртуальної екскурсії «Фахова література: на допомогу вчителю-словеснику» учасникам онлайн-заходу було представлено зразки сучасних фахових видань, які є корисними в роботі учителів української мови та літератури, зарубіжної літератури.




bottom of page