top of page

Завершилась ще одна майстерня - «Створення цифрових навчальних ресурсів»



На минулому тижні завершила роботу ще одна педагогічна майстерня Літньої школи професійного зростання для педагогів Чернівецької міської ОТГ «Створення цифрових навчальних ресурсів» (розробники – Терлецька Інна Дмитрівна та Пшеничка Наталія Валеріївна). Для участі в ній зареєструвалися 264 педагоги міста та області. Відповідно до побажань усіх учасників було поділено на 4 групи - 8, 9, 10 червня та 16, 17, 18 червня до та після обіду згідно з розкладом і відповідно додано в 4 різні групи в Google Класі.


За три дні навчання педагоги дізнались про технології створення ребусів, кросвордів та анаграм за допомогою онлайн-сервісів; про веб-сервіси для створення хмари слів та інтерактивних плакатів; про використання онлайн-дошок Padlet і Jamboard та QR-коду в професійній діяльності вчителя. Всі зустрічі відбувались на платформі Zoom, з демонстрацією екрану викладача, з детальним поясненням усіх тонкощів та нюансів роботи з кожним веб-сервісом. Також були надані детальні роз'яснення, поради та приклади, як застосовувати набуті знання при навчанні учнів і для власного професійного зростання.

Після завершення кожного модуля педагоги отримували завдання для самостійної роботи у Google Класі, де також була можливість поставити запитання викладачам курсу і опублікувати виконані власні завдання. Всі матеріали курсу, розміщені у Google Класі, доступні для завантаження і кожен педагог зможе їх використати у подальшій роботі.


За умови успішного виконання всіх підсумкових завдань учасники майстерні отримають сертифікат про підвищення кваліфікації на 12 год/ 0,4 кредиту Європейської кредитної трансферно-накопичувальної системи (ЄКТС), який буде відображений в Обліку сертифікатів на сайті ЦПРПП.


Хочеться відмітити активну участь усіх учасників майстерні у спільній роботі, приємно було відчувати, що тема «Створення цифрових навчальних ресурсів» виявилася корисною і цікавою для педагогів закладів освіти. Свої враження та побажання учасники залишили на спільній дошці Padlet, яку навчилися створювати під час нашої Літньої школи.

«Дякую за цікавий та компактний формат навчання. І завдання - як ескізи. А картину ми намалюємо пізніше, під час навчального року. Всім гарного, здорового літа з позитивними пригодами!»


Група Д-5:


Група Д-6:


Група Д-7:


Група Д-8:





bottom of page