top of page

Ігрова діяльність дітей дошкільного віку. Роль гри у розвитку дитини


14 квітня 2022 року було проведено онлайн-вебінар для педагогів закладів дошкільної освіти "Ігрова діяльність дітей дошкільного віку. Роль гри у розвитку дитини".

Гра дитини – це активність, самореалізація, саморозвиток. Гра сприяє розвитку самоконтролю, емпатії, життєвих навичок, формує здатності надавати допомогу, приймати виваженні рішення, розбудовувати стосунки. Тому саме у грі розвиваються не тільки психічні процеси: мислення, мова, пам’ять, увага, а й такі важливі якості особистості, як наполегливість, зосередженість, уміння дотримуватися певних правил. Засобами гри виховуються такі почуття, як співчуття, вміння прийти на допомогу, дружба.

Психологом ЦПРПП Оксаною Дмитрюк розглядалися питання стабілізації емоційного стану дитини у кризовій ситуації за допомогою гри. Педагоги вдосконалили/набули компетентностей застосовувати в освітньому процесі ігри щодо стабілізації емоційного стану дітей, та управляти власним емоційним станом.

Завдання і зміст ігрової діяльності визначається Базовим компонентом дошкільної освіти. У ньому застосовано сучасний підхід до навчання й розвитку творчих здібностей дітей дошкільного віку.

bottom of page