top of page

Нарада з заступниками керівників ЗЗСО та ЗПО

21 січня 2021 року відбулась нарада для заступників керівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти. Вперше до учасників наради доєдналися колеги із закладів освіти населених пунктів, які нещодавно приєднані до Чернівецької ОТГ.

На порядок денний було винесено ряд актуальних питань, зокрема Герасим Наталя Павлівна, директор КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Чернівецької міської ради, презентувала учасникам наради роботу Центру. Згідно з Положенням основними завданнями Центру є сприяння професійному розвитку педагогічних працівників, забезпечення їхньої психологічної підтримки та консультування із широкого кола питань, пов’язаних з освітнім процесом – це допомога й підтримка вчителю, а не контроль. Міська стратегія розвитку освіти передбачає навчання впродовж життя як продуктивну діяльність педагога. Мета – через безперервне підвищення кваліфікації забезпечити широкий і постійний доступ до інновацій задля одержання, поновлення та удосконалення навичок, необхідних для забезпечення якісної освіти.

«Ми намагаємося створити простір можливостей для розвитку педагогічної майстерності, реалізації творчої ініціативи, прагнемо створити атмосферу дружньої взаємодії» – сказала керівник Центру.

З інформаційним простором комунальної установи ознайомила присутніх Пшеничка Наталія Валеріївна, консультант Центру. Особливу увагу було акцентовано на проведенні відкритої науково-практичної онлайн-конференції педагогічних працівників «Освіта. Досвід. Інновації» в лютому 2021 року. Організатором Конференції є Центр професійного розвитку педагогічних працівників. Конференція направлена на підтримку та розвиток інноваційної діяльності педагогів закладів освіти, їх інтелектуальних та творчих здібностей.

Однією з глобальних цілей сталого розвитку, затверджених у 2015 році на саміті ООН та підписаних Україною, є забезпечення всеохопної та справедливої якісної освіти та заохочення можливості навчання впродовж усього життя для всіх. І один із кроків на шляху досягнення цієї мети – суттєве збільшення кількості кваліфікованих педагогічних працівників. Саме про основні аспекти забезпечення якісного підвищення кваліфікації педагогів йшла мова в виступі заступника начальника управління – начальника відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Чернівецькій області – Олени Володимирівни Григор’євої.

Терлецька Інна Дмитрівна, консультант Центру, виступаючи перед учасниками наради сказала, що Центр професійного розвитку покликаний надати корисну й достовірну інформацію для педагогічних працівників про суб’єктів підвищення кваліфікації та допомогти в виборі форм підвищення кваліфікації, суб’єктів, програм підвищення кваліфікації, організації підвищення кваліфікації шляхом інформальної освіти (самоосвіти), зрозуміти, на якому рівні перебуває педагог, яких цілей прагне досягти й за допомогою чого він це може зробити.

З системою роботи КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Чернівецької міської ради з підвищення кваліфікації педагогічних працівників ознайомила директор Центру, Наталя Павлівна Герасим.



bottom of page