top of page

Консультація для фізінструкторів ЗДО


У розвинутих країнах світу інклюзивна освіта давно визнана невід'ємною частиною освітнього процесу. Такий формат освіти впроваджувався  з 70-х років 20-го століття.

У нас ще донедавна дитсадки з інклюзивним навчанням були поодинокими.   Проте,  останніх декілька років підхід до організації інклюзивної освіти кардинально змінився - в кожному дитсадку є діти з особливими освітніми потребами, які потребують особливої уваги, особливих умінь,  особливих знань і навичок.

     Тому педагогам постійно потрібно вчитись, щоб бути ефективними в роботі з малечею. 

     23 лютого на базі Інклюзивно-ресурсного центру № 2 відбулася консультація для фізінструкторів дитсадків "Робота фізінструктора ЗДО з дітьми з ООП: практичний аспект".

     Для слухачів директор Центру Л.І Чернецька представила діяльність закладу, психолог Н.В. Семенчук під час спілкування обговорила рівні підтримки та категорії освітніх труднощів в освітньому процесі.

     Реабілітологи В.В. Скоропадський та О.О. Краснова представили    особливості фізичної реабілітації дітей з ООП, складові корекційних занять та практичні вправи. Наприкінці зустрічі консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Н.Г. Угорська  провела інтерактивні вправи, направлені на розуміння важливості роботи з дітьми з ООП та постійного підвищення педагогічної майстерності.

    Дякуємо дирекції та фахівцям ІРЦ №2 за проведену   консультацію.

bottom of page