top of page

Засідання професійної спільноти вихователів груп молодшого дошкільного віку "Національно-патріотичне виховання в контексті соціально-громадянської компетентності дітей молодшого дошкільного віку"


Національно-патріотичне виховання завжди було невід’ємною складовою виховного процесу в системі дошкільної освіти України. Адже патріотизм, як і інші якості особистості, починає формуватися в дошкільному дитинстві – у період надзвичайно активного розвитку дитини.

Завдання національно-патріотичного виховання дошкільників представлені нормативними документами. Відповідно до Закону України «Про дошкільну освіту» одним із ключових завдань дошкільної освіти є виховання в дітей любові до України, шанобливого ставлення до родини, поваги до народних традицій і звичаїв, державної мови, регіональних мов або мов меншин та національних цінностей українського народу.

21 травня 2024 року відбулося засідання професійної спільноти вихователів груп молодшого дошкільного віку «Національно-патріотичне виховання в контексті соціально – громадянської компетентності дітей молодшого дошкільного віку». З вітальним словом до учасників засідання звернулася директор закладу Ксенія Бруневич, та побажала позитивних емоцій від спілкування. Керівник спільноти, вихователь-методист ЗДО №22 «Дивограй» Наталія Кріган закцентувала увагу на виховання патріотизму в дітей молодшого дошкільного віку, педагоги-дошкільники відвідали кімнату-музей «Всі стежки ведуть до Дому». Учасники засідання мали можливість ознайомитися з навчально-дидактичними посібниками та іграми з навчально-патріотичного виховання. Музичний керівник, Оксана Руснак провела з учасниками «Віночок українських народних ігор».

Консультант Центру, Андріана Кравчук проінформувала спільноту щодо проведення заходів в рамках Літньої школи, а саме проведення тренінгу «Storytelling - один із сучасних методів формування ключових компетентностей дітей дошкільного віку»,  а також надала інформацію щодо подання матеріалів до освітянського електронного видання «ЧернівціОсвітні: навчаємо та  навчаємось». На завершення засідання учасники активно долучилися до інтерактивної вправи «Вінець побажань» й висловили свої побажання.

Щиро дякуємо адміністрації та працівникам Щасливе дитинство! ЗДО 22 «Дивограй» за гостинність, співпрацю, учасникам за активність та гарно проведений час.









bottom of page