top of page

Бути грамотним – важливо!


Беззаперечно, грамотність має важливе значення для кожної людини. Це запорука успіху, високого рівня освіченості. Саме володіння нею допомагає правильно висловлюватися і усно, і письмово. Тому будь-які зміни в правописі української мови необхідно опрацьовувати й використовувати.

Огляду основних змін у новій редакції «Українського правопису» (2019) було присвячено чергове заняття міської онлайн-школи грамотності «Я вивчаю українську!», яке відбулося 24 лютого 2023 року в режимі онлайн для педагогів закладів освіти Чернівецької міської територіальної громади, які бажають удосконалити свої правописні вміння.

Олександра Кожуленко, учителька української мови та літератури Чернівецького ліцею №4, заслужений учитель України, проаналізувала зміни, умовно розподіливши їх на дві групи: власне зміни в написанні слів (без варіантів) та варіантні доповнення до чинної норми.

Алла Ткач, консультантка центру професійного розвитку педагогічних працівників Чернівецької міської ради, запропонувала учасникам заняття перелік онлайн-платформ, на яких є детальний опис змін в українському правописі.


bottom of page