top of page

Педагогічна майстерня «Інклюзія з нуля»


11, 14 та 16 червня 2021 року були проведені 3 модулі Літньої школи професійного зростання «Інклюзія з нуля». За побажанням учасників був поділ на дві групи – очну і дистанційну. Всі педагоги були приєднані до Google Classroom, де отримували завдання до модулів та виконували їх. Спікерами Літньої школи були: Побережна О.В. - асистент-вчителя СЗОШ №22, Дмитрюк О.С. - психолог ЦПРПП і Гуменюк Ю.О. – консультант ЦПРПП (розробники програми «Інклюзія з нуля»). Зустрічі офлайн відбулися в приміщенні Інклюзивно-ресурсного центру №2, за адресою вул. Карбулицького, 4.


За три дні навчання педагоги дізнались про нормативно-правове забезпечення організації інклюзивного навчання та технології інклюзивного навчання; про створення безбар’єрного доступу до закладів дошкільної освіти, зокрема: створення універсального дизайну та розумного пристосування будівель, приміщень та прибудинкових територій в закладах дошкільної освіти, а також створення ресурсної, сенсорної кімнати; про застосування адаптації та модифікації в освітньому процесі для дітей з особливими освітніми потребами та розроблення індивідуальної програми розвитку.


Також учасники мали змогу переглянути цікаві відеоматеріали, які допоможуть коректно говорити з дітьми про їхніх однолітків з певними особливостями розвитку. Консультант ЦПРПП Гуменюк Юлія надала детальні роз’яснення по кожному пункту індивідуальної програми розвитку. Учасники отримали ще й чималий досвід з цифрової грамотності, оскільки серед педагогів ЗДО не часто використовується Google Classroom, де було організовано навчання у Літній школі «Інклюзія з нуля». Під час навчання спікери також використали Mentimetеr, що забезпечило миттєвий та візуально приємний зворотній зв’язок з учасниками.


За умови успішного виконання всіх підсумкових завдань учасники майстерні отримають сертифікат про підвищення кваліфікації на 12 год/ 0,4 кредиту Європейської кредитної трансферно-накопичувальної системи (ЄКТС), який буде відображений в Обліку сертифікатів на сайті ЦПРПП.



bottom of page