top of page

Онлайн-консультація для учителів інформатики


Змінюється час, змінюються вимоги до вміння користуватися знаннями, інформацією, яку отримує учень; змінюються вимоги й до ролі вчителя: він із носія знань має перетворитися на організатора навчального процесу, який допомагає дитині розвивати вміння «вчити вчитися». Сучасні зміни в освіті спонукають педагогів шукати нові шляхи передачі знань, формування вмінь та навичок. Однією з тих освітніх технологій, яка формує активного, втягненого в освітній процес учня, який вміє думати, співпрацювати, запитувати, допомагати, просити про допомогу, вести дискусію, аргументувати тощо в сучасній методиці є технологія "перевернутого навчання". Це той простір, де вчитель не ментор, а фасилітатор, який організовує, підтримує й допомагає, не ускладнює життя учня, а полегшує і веде його до особистісного росту.

Саме тому та на запит учителів інформатики консультант Міського центру професійного розвитку педагогічних працівників провела в онлайн-режимі консультацію з проблеми: "Впровадження нових освітніх технологій навчання: перевернутий клас". Інна Дмитрівна коротко розкрила суть технології, порівняла традиційний та «перевернутий» підходи до навчання та звернула увагу на переваг використання технології «перевернутого навчання».

Під час практичної частини учасники мали можливість познайомитися з ресурсами, які можна використовувати при впровадженні технології "перевернутого навчання", а саме з онлайн-сервісом EdPuzzle, який дозволяє монтувати відео, додавати голосові коментарі та питання протягом перегляду відео та з освітньою технологічною платформою Edmodo, яка дає вчителям змогу ділитися вмістом, створювати тести, вікторини та опитування, керувати спілкуванням з учнями, колегами та батьками. На завершення педагоги висловили свої враження від зустрічі за допомогою інтерактивного онлайн-сервісу Mentimeter



bottom of page