top of page

Затверджено зміни до Положення про заклад дошкільної освіти


Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 27 січня 2021 р. № 86 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 березня 2003 р. № 305». Нею викладено у новій редакції Положення про заклад дошкільної освіти, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 12 березня 2003 р. № 305.

Документ оновлює основні засади діяльності закладів дошкільної освіти (крім будинків дитини, дитячих будинків інтернатного типу) відповідно до Законів «Про освіту» та «Про дошкільну освіту», удосконалює перелік типів закладів дошкільної освіти та визначає особливості зарахування, переведення та відрахування дітей до закладів дошкільної освіти різних типів.

Положення доповнено переліком категорій дітей, які мають право на першочергове зарахування до державних (комунальних) закладів дошкільної освіти. Конкретизовано процедуру зарахування дітей до інклюзивних груп.

Документ окреслює засади управління закладом дошкільної освіти, зокрема повноваження керівника та Педагогічної ради. Оновлене Положення визначає особливості структури та організації діяльності закладів та освітнього процесу, а також фінансово-господарської діяльності закладів дошкільної освіти.

Ознайомитися зі змінами можна на сайті МОН за посиланням.

bottom of page